Sidevisninger i alt

mandag den 24. februar 2014

Foråret er på vej......

Det er det ihvertfald i mit hovede..... Jeg har i weekenden forsøgt at sætte blomsterknolde i potter. De står i drivhuset, hvor der om dagen er en ok temperatur, når solen er fremme. Jeg har været meget i tvivl, om jeg skulle sætte dem i potter allerede nu eller vente, men de var begyndt at spire i posen. Det er svært at finde noget konkret, om "knolde" på nettet udover, at man kan putte dem i krukker og bede. Man kan ikke finde svar på: Er det nu man sætter dem i krukker? eller er det nu de skal i potter og senere ud i krukker? Skal  de stå inde eller kan de stå i drivhuset.....? Jeg synes, at der kan opstå mange spørgsmål, som ikke lige er til, at finde svar på. Så er der nogen af jer derude, der ved en masse om dette, vil jeg rigtig gerne høre fra jer.

 
I kan jo godt se, at nogle af dem har spiret temmelig meget, så jeg blev nervøs for, om det var godt, at de blev ved med at være i poserne.

 
Nu står de i drivhuset, så må vi se om det lykkes.

 
Har også lige sået nogle frø jeg samlede sidste sommer.
 
#blomsterknolde

søndag den 23. februar 2014

Endnu engang beton

Nu skal jeg vist lige holde en lille pause med, at lave betonkrukker. Det har været sjovt og lærerigt. Som det ses på billederne, har jeg brugt både hvid og rød sand. Jeg må nok indrømme, at de ting, der er lavet i hvidt sand er at foretrække. Det ser altså bedst ud.



 
#beton

lørdag den 15. februar 2014

Savner godt vejr.....

Godt vejr er i mit hoved ingen regn, blæst og kulde. Efter mange måneder med "ikke eksisterende havearbejde" trænger jeg snart til at kunne få jord under neglene igen.

Vil så gerne ud og male plankeværk, lave nye bede, "indrette" en lækker sommerhave med skønne blomster osv......

Nu hvor jeg har forsøgt mig med betonkrukker, kan jeg ikke vente med at sætte blomster i dem.
Generelt er jeg vist et meget utålmodigt menneske...... Men det går det ikke bedre at man lige falder over billeder fra sidste sommer.



#haven

onsdag den 12. februar 2014

Venter og venter........

Ventetid er ikke lige mig..... men bliver nød til det. Jeg er blevet meget inspireret af andre bloggere, som laver betonting. Lige i skrivende stund får jeg en ide..... jeg har før lavet en masse glasting, som jeg nu tænker, at jeg kan bruge  til at sætte på nogle betonkrukker. Det skal afprøves.

Men men men jeg venter nu på, at krukkerne skal hærde og jeg kan plante skønne blomster i dem. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver noget i beton. Har virkelig lyst til at prøve at lave en taburet.

Lidt billeder af det jeg venter på.....






                                                                           #beton

mandag den 10. februar 2014

Sikke en energi

Ja, vinterferien skal udnyttes fuldt ud. Jeg er fyldt med energi til kreative ting. Har syet to nederdele, jeg elsker at gå i nederdele og kjoler. Vejret er godt nok ikke lige til det nu, men med et par uldne strømpebukser på går det nok.

 
De er begge syet i hør - jeg elsker hør - det må gerne være tyndt hør. Det krøller en del og er lidt besværlig at strygge, men det tager jeg med.


 
Næste projekt må være at sy et par bluser til.......
 
#nederdele

lørdag den 8. februar 2014

Så røg jeg med på det betonhalløj.....

Så har Frk. Bitsch også prøvet at lave ting i beton. Det er ret sjovt og billigt. Jeg har købt en pose med 25 kg cement i Jem & Fix for ca 35,- kr. Dertil skal der bruges lidt sand og vand. Nemt og billigt at lave krukker, fade, æg m.m. af.

Startede med at købe en bakke æg, hvor jeg prikkede et lille hul i siden på ægget. Knækkede så lidt efter lidt mere skal af med fingerne - til hullet var ca. 2 cm i diameter. Rystede blommen og det hvide ud, for derefter lige at skylle ægget. Nu var støbeformen klar.

Betonblanding: 1 del cement + 3 dele sand + vand efter behov. Det kommer an på, hvor tyk man vil have det.

Jeg valgte at lave det meget tyndt, da jeg skulle hælde det i ægget gennem det lille hul.

 
Næste gang jeg skal lave æg, skal jeg huske at efterfylde. Jeg tænkte ikke lige over, at når de står og tørrer, falder de lidt sammen (luftbobler forsvinder og cementen "sætter" sig) og derved får man ikke den runding, som ægget skal have hele vejen rundt.

 
Det er en lille smule hårdt, at "pille" ægget. Det er rart med en halvlang tommelfinger negel, der lige kan vippe skalen af.
Jeg tog skalen af inden, at ægget var helt gennemtørt. Det tager for lang tid, for "at det fugtige" skal forsvinde, da det ikke kan komme ud gennem skalen. Nu ligger de og tørrer helt op, indtil de bliver lysegrå.

 
Her ses det tydeligt at der mangler noget......

 
.............men når ægget vendes om, ses det ikke og ægget ligger faktisk fast - det ruller ikke rundt.
 
#betonæg
 

søndag den 2. februar 2014

Rumpevarmer

Hvor utroligt det end lyder, så havde jeg ikke lige gang i noget hækleri. Så på jagt i hjernen, for at finde nogle ideer. Kom derved i tanke om, at jeg manglede et betræk til min taburet i syværelset.

Et lille projekt som "kun" lige tager en aften.....

Jeg har på et tidspunkt fået et par stål taburetter fra et sygehus. Jeg spraymalede dem blå og grøn og bruger dem på mit syværelse. Den eneste ulempe ved dem er, at de er meget kolde at sidde på. Derfor tænkte jeg, at jeg ville hækle et betræk til dem. Et gammelt dynebetræk blev klippet i strimler og hæklet sammen. At valget faldt på dynebetræk/stof er, at det bliver meget tykkere, end hvis jeg brugte garn. Nu kan jeg sidde lunt og godt på mit syværelse.





                                                                         # taburet

lørdag den 1. februar 2014

Lillebror lamper

Nogen gange er man lidt heldig..... I en genbrugsbutik fandt jeg disse to "Lillebror" lamper til 30,- kr stykket. Haps sagde det med det samme..... Hjemme blev de vasket, skilt ad, sprayet sort, samlet og vupti to nye lamper.

Som barn i 70'erne havde jeg en på mit værelse, en sort en. Gennem tiden er den blevet glemt/kommet væk, men nu har jeg så atter en ny og endda hele to styk.

Så iøvrigt på nettet, at "Lillebror" lamperne koster ca. 250-300 kroner stykket.

Nu når lamperne er færdige, så er der kun 109 projekter tilbage....... God arbejdeslyst derude.....


 
#lamper